НОВИНИ

Венци Стефанов: Кайседо удари с ръка главата на Георги Петков, това е безобразие!

венци стефанов кайседо удари ръка главата георги петков безобразие
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 24.02.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви на пресконференция днес, че нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо е нанесъл удар с ръка по главата на стража на "белите" Георги Петков.

Двамата футболисти се сблъскаха помежду си по време на двубой от 20-ия кръг на първенството, завършил с успех 3:2 за "червените".

В следствие на инцидента 45-годишният страж бе откаран спешно във ВМА, където прекара няколко дни за лечение.

Самият Петков отсече категорично, че случката с еквадорския нападател още повече го е мотивирала да продължи да играе и добави, че няма да търси реванш за стореното от Кайседо.

Стефанов обяви, че съдиите на двубоя са ръководили в полза на ЦСКА, като дори не са санкционирали нападателя на тима за нарушението срещу Георги Петков.

"Безобразието извършено от този футболист (б.р. - Жорди Кайседо) не може да се сравни с нищо. Както и мълчанието на журналистите, на хората, които гледаха мача, на ръководителите на футболния съюз... Първо има засада, после удар с ръка в главата на Петков. Тежко провинение, а няма дори забележка. Дузпа за Славия не се отсъжда", коментира босът на "белите".

Според президента на Славия, Петков е предпазил здравето на Кайседо, докато ответната страна не го е сторило.

"Днес се е случи с Петков, а повечето от вас познават Жоро от години. И знаят, че тръгва с крака напред при висока топка. Човекът Георги Петков не го прави това срещу това черното момче, тъй като се страхува да не му нанесе тежко поражение. Отсреща обаче не среща същото нещо. Три дена ми пълнят главата с тази прословута линейка. Нека турят една верига с линейки. Това няма да промени нищо. Първо е грижата за хората и футболистите и тя е най-важна. Не искам повече да говоря, тъй като мога да кажа още много неща и да засегна много хора", завърши Венци Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийният министър за горивата: Търсят се алтернативи в случай на проблем
Енергийният министър за горивата: Търсят се алтернативи в случай на проблем
Протест блокира улицата пред Руското посолство в София
Протест блокира улицата пред Руското посолство в София