НОВИНИ

Вера Маринова представи в Стара Загора книгата "Обръчите на Венера"

Вера Маринова в Стара Загора книга
Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
08:11, 19.11.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Дългогодишният спортен журналист на БНТ и бивша състезателка по художествена гимнастика Вера Маринова представи в Стара Загора книгата "Обръчите на Венера", която е написана по повод юбилея 70 години художествена гимнастика в България, предава БТА.

На церемонията в Културен център Стара Загора присъстваха вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова, Петко Крумов, началник отдел "Спортни дейности" към община Стара Загора, както и много действащи и бивши гимнастички от града.

"В книгата има много фактология. Това беше и основното препятствие за преодоляване по време на писането. Вплитането на фактологията и характерите на самите състезателки беше най-трудната работа. Най-добрият комплимент, който получих, беше, че съм успяла от сухата статистика да направя развлекателно четиво", заяви Вера Маринова, която е участник в три световни първенства и носителка на две световни титли по художествена гимнастика – през 1969 година във Варна и през 1971 година в Хавана (Куба).

Събитието завърши с много въпроси, които малки и големи гимнастички зададоха на Вера Маринова и Невяна Владинова. Бъдещите надежди на художествената гимнастика бяха подготвили изключително интересни въпроси, които предразположиха Маринова и Владинова в един откровен разговор с тях. По традиция двете се разделиха с раздаване на автографи и снимки за спомен.

Представянето на книгата "Обръчите на Венера" беше осъществено и с подкрепата на Община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров, който закупи 300 книги, за да ги подари на клубовете по художествена гимнастика в града.

Събитието беше осъществено и с подкрепата на местния клуб "Елит" с председател Кремена Ангелова, която не скри вълнението си от провеждането на това събитие точно в "града на липите".

Турнето продължава в понеделник в Бургас от 17.00 в зала "Морско казино".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежки сражения в Донбас, Москва обвини Киев във военни престъпления
Тежки сражения в Донбас, Москва обвини Киев във военни престъпления
Ветровито и необичайно топло и в съботния ден
Ветровито и необичайно топло и в съботния ден