НОВИНИ

Весела Димитрова и Ина Ананиева за треньорските трудности и успехи

bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 18.09.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
весела димитрова ина ананиева гостуват bdquoизвън игратаldquo
Слушай новината

Бившият треньор на националния ансамбъл на България Ина Ананиева и настоящият Весела Димитрова разкриха изключително любопитни факти от своето общо минало. Двете бяха специални гости в предаването „Извън играта“ по БНТ.

Най-големият връх в треньорската кариера на Ина Ананиева е бронзовият медал на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Весела Димитрова преди месец спечели олимпийското злато, което е първо в историята на българската художествена гимнастика.

Двете са много добри приятелки, израстват заедно в залата, а след това животът продължава да ги свързва. Днес вече, като успешни треньори, Ананиева и Димитрова си спомнят с усмивка за трудностите, които са преживели.

„Аз дори не разбрах, че са подали контестация рускините след изиграването си. Много трудно приеха загубата на Игрите в Токио, но мога да кажа, че класирането беше справедливо“, сподели Весела Димитрова.

Нашият ансамбъл спечели златото, изпреварвайки именно тима на Русия. След надпреварата президентът на тяхната федерация Ирина Винер – Усманова обвини съдиите в заговор.

Ина Ананиева също коментира темата: „Мисля, че поведението им беше недопустимо за такъв голям отбор. За мен това не е нормално.“

За Весела Димитрова най-трудното състезание за годината е било Европейското първенство във Варна. За сметка на това, Олимпийските игри са били особено тежки от емоционално естество. Треньорът на националния ансамбъл разкри, че през цялото време е стискала в ръка помпичка за топки, без дори да си дава сметка за това.

„Дъщеря ми ми се обади да ме пита защо стискам тази помпичка, след като не играем съчетанието с топки в този момент“, сподели Весела Димитрова.

Треньорът на Златните момичета от Токио разкри, че преживява емоционално всяко едно състезание, дори и контролните, които провеждат у нас.

„Генерално с Ина Ананиева имаме своите общи виждания за гимнастиката, но имаме и много различия“, допълни треньорът, извел националния ансамбъл на България до олимпийските отличия.

„Моето любимо състезание е Световното първенство в Измир“, разказа Ина Ананиева.

В предаването се включиха още Илиана Раева и Михаела Маевска. Какво споделиха всички те можете да видите във видеото.

Гледайте "Извън играта" с участието на Весела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи укрепването на Нотр Дам, започва възстановяването на катедралата
Приключи укрепването на Нотр Дам, започва възстановяването на катедралата
Челен удар на пътя Гоце Делчев - Банско, има пострадали
Челен удар на пътя Гоце Делчев - Банско, има пострадали