НОВИНИ

Ветровито облачно време с валежи

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 10.11.2023
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници останаха днес минималните температури - от минус 2 градуса в Кюстендил до 10 - 12 градуса на места по Северното Черноморие.

В близките часове постепенно облачността от запад-югозапад ще започне да се увеличава и на места в Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 11 и 18 градуса, в София - около 11 градуса.

През нощта валежите на места в Западна България ще продължат. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, малко по-ниски в котловините, а по Черноморието - около 13, 14 градуса.

Утре ще бъде много ветровито. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, като на места поривите ще достигат до 90 км/ч.

Ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, по-значителни в планинските райони от Западна България. Максималните температури все още ще са високи - между 14 и 19 градуса, в София - около 15 градуса. След обяд обаче, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, с него ще нахлуе по-студен въздух и ще започне понижение на температурите.

В следобедните часове утре и по Черноморието ще има валежи от дъжд. Ще бъде ветровито. Максималните температури ще са между 17 и 20 градуса, а температурата на морската вода е от 11 градуса по северното крайбрежие до 18 градуса по южното.

Много ветровито време и в планините - ще духа силен, по високите и открити части - бурен и поривист вятър от запад-югозапад. Ще има и валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг.

Максималните температури ще останат без съществена промяна - от 5 градуса на Алеко до 12 в Банско. В Боровец и Пампорово - около 7,8 градуса.

В неделя валежите навсякъде ще спрат. Ще духа умерен, в североизточните райони - временно силен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 10 и 15 градуса.

През нощта срещу понеделник вятърът ще отслабне, но ще започнат нови валежи.

През първата половина от новата седмица облачността често ще е значителна, а вероятността за валежи остава повишена.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката
Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката
Зам. генералният секретар на НАТО: България е високо ценен партньор в Алианса
Зам. генералният секретар на НАТО: България е високо ценен партньор в Алианса