НОВИНИ

Ветровито време на запад, с валежи на изток

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 06.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове над Източна България и планините, където на места ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са явленията в североизточните райони. Вятърът в цялата страна, най-късно в крайните източни райони, ще се ориентира от северозапад и ще бъде умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието - временно силен. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали и прегърми. Вятърът и там до вечерта ще се ориентира от север-северозапад, но ще бъде умерен. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 16°.

През следващите дни вероятността за валежи е малка. Ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, по-значителна в сряда и четвъртък над Източна, в петък и събота - над Западна България. Вятърът ще е най-често от изток, предимно слаб, само в Източна България след обяд ще е до умерен. Температурите бавно ще се повишават и в събота максималните ще са между 33° и 38°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 5 експлозии са се чули през нощта в Киев
Най-малко 5 експлозии са се чули през нощта в Киев
Париж 2024: Програма - 6.08.2024 г.
Париж 2024: Програма - 6.08.2024 г.