НОВИНИ

"Вкусно и точка" - наследникът на "Макдоналдс" в Русия отвори врати

Фани Аронова
от Фани Аронова
21:18, 13.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
По света
Слушай новината

"Вкусно и точка" се нарича веригата за бързо хранене, която наследи "Макдоналдс" в Русия. Американската компания затвори своите заведения през март, след руското нахлуване в Украйна, а през май окончателно се раздели с Русия и продаде мрежата си на бизнесмен от Сибир.

Сред ребрандираните ресторанти в Москва тръгна и този на Пушкинския площад - първият "Макдоналдс", открит в Русия през 1990 г. 32 години по-късно компанията обяви, че запазването на бизнеса ѝ в страната не съответства на нейните ценности. Предстои клиентите да свикнат с новата марка "Вкусно и точка".

Тук всичко е вкусно, весело, чисто. Качеството се запазва. Бях тук в първия ден преди 32 години и нищо не се е влошило. А в нашата страна това е невероятно, каза Сардана Донская, жителка на Москва.

Искам да запомня това историческо събитие. Повторното откриване на Макдоналдс е като второто пришествие на Христос, каза Кай Гриневич, жител на Москва.

Новият собственик Александър Говор е притежавал франчайз за 25 заведения от веригата в Сибир. Той трябва да запази всички служители при същите условия поне за две години.

Аз съм амбициозен човек. Смятам да открия досегашните 850 ресторанта и да развия нови. Както и преди ще следим внимателно за качеството на продуктите и услугите, каза Александър Говор, собственик на верига заведения.

Менюто се запазва, но от названията е махната представката "мак". Търсят се заместители на сандвича "Биг Мак" и сладоледа "Макфлъри", както и на напитката Кока-Кола, тъй като компанията също се изтегли от Русия.

Опитът с "Вкусно и точка" може да е тест за развитието на руската икономика в условията на санкции. Но докато идването на "Макдоналдс" символизираше затоплянето на отношенията между Изтока и Запада, наследникът му е признак за нов световен ред, коментира Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов: Лагерът бе пълна катастрофа, поставям слаба оценка на отбора
Кирил Десподов: Лагерът бе пълна катастрофа, поставям слаба оценка на отбора
Агенция "Митници" не е получавала жалба от Наоми Кембъл за претърсването на багажа ѝ
Агенция "Митници" не е получавала жалба от Наоми Кембъл за претърсването на багажа ѝ