НОВИНИ

ВМРО прекратява разговорите с „Български възход" за общо явяване на изборите

вмро решават влязат коалиция вота юли
bnt avatar logo
от БНТ
13:53, 22.02.2023
Чете се за: 01:45 мин.
Политика
Слушай новината

ВМРО - Българско национално движение спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с "Български възход", съобщиха от ВМРО.

Като причина от ВМРО - БНД посочват колебливи позиции по изложените водещи за нас теми: демографска политика, борба със спекулата и инфлацията, национална сигурност и постигане на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията по отношение на Република Северна Македония, циганизацията, развитие на ядрената енергетика и преразглеждането на "Зелената сделка" и др.

"По време на проведените срещи между представители на двете формации, на практика не се стигна до никаква конкретика относно бъдещата предизборна платформа и приоритетите, които следва да бъдат отстоявани в следващия парламент. Въпреки публично обявеното намерение за публикуване на декларация с основните принципи, на които БВ ще стъпи, за да привлече подкрепа и на други политически партии и начина, по който ще развива отношенията си с тях, такава така и не се появи. Подобни принципи не бяха изложени и в срещите между двете партии, а предложенията на ВМРО останаха без отговор", посочват от ВМРО.

Предстои Изпълнителният комитет на ВМРО - БНД да вземе окончателно решение за участието на формацията в изборите на 02.04.2023 г.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболният национал Алекс Грозданов е с разтегнати връзки на глезена
Волейболният национал Алекс Грозданов е с разтегнати връзки на глезена
Повдигнаха още едно обвинение на прокурорския син от Перник
Повдигнаха още едно обвинение на прокурорския син от Перник