НОВИНИ

Времето в петък: Слънчеви часове на изток, дъжд и гръмотевици в западните райони

Хладно ще остане време и през уикенда

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 12.09.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са днес минималните температури - от 18 - 19 градуса на изток, до 9 - 10 градуса на запад, а в Драгоман температурите паднаха до 7 градуса. Максималните температури обаче се повишат в сравнение с вчера и са между 25° и 30°, в София - около 26°. Духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югозапад.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в София - 9 градуса.

В петък максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 26°, в комбинация със слаб, в източната половина от страната умерен вятър от юг-югозапад. Повече слънчеви часове ще има в Източна България, докато над западните райони облачността ще започне да се увеличава и следобяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици.

По Черноморието на места денят ще започне с мъгли. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 - 30°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 - 3 бала.

В планините ще се задържи ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Още преди обяд облачността ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места и с гръмотевици.

На Балканския полуостров, под влиянието на средиземноморски циклон, от запад облачността ще започне да се увеличава, ще започнат валежи от дъжд. По-интензивни и значителни по количество ще са валежите по Адриатическото крайбрежие.

У нас в събота вятърът ще се усили, ще бъде облачно и с валежи, на места и с гръмотевици. Температурите ще се понижат и дневните ще са от около 16° на места в западните до 28° в крайните източни райони. В неделя вятърът ще отслабне, но все още на места ще има превалявания от дъжд. Ще се задържи хладно с максимални температури между 17° и 22°. През първите дни от новата седмица ще има и слънчеви часове, но и по-значителни увеличения на облачността, на отделни места със слаби валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Бакалова ще бъде в журито на "Синелибри"
Мария Бакалова ще бъде в журито на "Синелибри"