НОВИНИ

Новата сглобка: Какви са нагласите на партиите за кабинет след вота?

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:32, 12.09.2024
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Днес в Народното събрание продължава да бъде актуална тема на дискусии и коментари "джентълменското" споразумение след изборите, което отправи към всички парламентарно представени партии, с изключение на "Възраждане", лидерът на ГЕРБ.

Какъв е отзвукът в парламента на предложението на Бойко Борисов?

"Колегите от ПП и ДБ искат да ни предложат пак от същото. Ще се предложи неутрален максимално отдалечен премиер, който да си предложи екипа от министри. Кой ще предложи такъв човек и в момента, в който бъде предложен той няма ли да е партиен? Какво би се случило ако този неутрален хикс човек - Господ- заиграе с някоя от партиите и другите не са доволни? Чух, че се упражняват върху това какво е джентълмен. Да се упражняваме тогава какво е дама, дамско споразумение да направим, ако искат джендърско да направим", каза Бойко Борисов - председател на ГЕРБ.

"БНТ: При това разделение на множество партии в следващия парламент, когато трябва да се сформира мнозинство как ще намерите подкрепа при условие, че двете крила на ДПС няма да искат да стоят в една стая, та камоли да управляват с вас?

- Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали, всеки ден ли ще се занимаваме с ДПС? От 240 депутати те ще имат 20-30. Останалите са важни", подчерта Борисов.

"Нагледахме се на спасители в годините. ПП трети месец говорят за надпартиен кандидат, нека да видим какви ще са им предложенията. ИТН дадоха възможност на ПП-ДБ да предложат кандидат за министър-председател, да извървят целия път по антикорупционна и съдебна реформа. За да няма примери като ВАС от вчера, косвено примери за овладяна и завладяна потънала дълбока държава", каза Станислав Балабанов - депутат от ПГ на ИТН.

"Именно с гласовете на ГЕРБ стана безумната промяна в Конституцията. Нека да не подлагаме на риск и Изборния кодекс, берем горчивите плодове на това, което се случва в 49-ото НС. Една от причините за разпад на държавността беше именно приетите промени в Конституцията", категоричен е Борислав Гуцанов - председател на ПГ на БСП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС гледа жалбата на коалицията около Доган срещу ЦИК
ВАС гледа жалбата на коалицията около Доган срещу ЦИК