НОВИНИ

Вятърът ще отслабва през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 28.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Най-голяма е общата сума на валежите до 17.00 часа днес в Хасково – повече от 40 литра на кв. метър, а най-ветровито е в източните райони от страната – на нос Емине поривите на североизточният вятър достигнаха 100 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабва, но в Североизточна България ще остане ветровито и там ще има условия за виелици и снегонавявания. Ще отслабват и валежите. Слаб сняг ще превалява в планинските и в източните райони от страната.

Утре в Източна България и по Черноморието ще духа умерен вятър от север-североизток. Облачността над страната ще е по-често значителна, но слаб сняг ще продължи да превалява отново главно в Източна България и планинските райони. Максималните температури ще бъдат между 0° и 5° .

В планините ще остане ветровито с умерен, по билата - временно силен североизточен вятър. Ще се задържи облачно, на места със слаби снеговалежи. Максималните температури ще се задържат почти без промяна, в курортите от минус 8° до минус 5° , а опасността от лавини извън обработените писти остава висока.

Средиземноморският циклон, причина за валежите на Балканите, включително и в нашата страна, вече е над Черно море, но и и утре ще оказва влияние на времето на полуострова, както и в Украйна, където също се очакват валежи от сняг, в югоизточните части от страната – от дъжд.

У нас в близките дни по- значителна облачност и превалявания ще има в сряда и в петък. Ще остане по-студено от обичайното за началото на март, макар че поне максималните температури бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венци Стефанов: Борислав и Мартин са добри футболисти, надявам се да паснат на отбора
Венци Стефанов: Борислав и Мартин са добри футболисти, надявам се да паснат на отбора
Почистиха част от надписите в подкрепа на Украйна от Паметника на съветската армия
Почистиха част от надписите в подкрепа на Украйна от Паметника на съветската армия