Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Йордан Терзийски, ПП: Целта ни е да имаме антикорупционна коалиция в следващия парламент

от БНТ
08:00, 10.08.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Политика
Слушай новината

Нашата цел е да имаме една антикорупционна коалиция от 121 души минимум в следващия парламент. Как и по какъв начин ще се явим на изборите, това зависи от данните, които анализираме. Това заяви в студиото на "Денят започва" Йордан Терзийски от "Продължаваме Промяната". Според него, силата на ПП е в това, че тя е позиционирана в центъра на политическото пространство и не взима леви или десни решения, а има свободата да взима верните решения във всяка една ситуация.

"В много случаи бяхме критикувани, че взимаме леви решения - ние повишихме пенсиите, вдигнахме минималната пенсия, за да няма пенсионери под прага на бедността, направихме данъчни облекчения за младите семейства и доста антикризисни мерки. От друга страна, ние подкрепихме и вдигането на регистрацията на ДДС на 100 000 лева, което е една дясна мярка. Ние имаме свободата да взимаме правилните решения и това е нашата сила и големия ни потенциал", подчерта Терзийски.

По думите му нагласите са да се формира едно мнозинство в следващия парламент, което да може да прокара всички реформи, които са заявени пред избирателите.

"Ние сме припознали и "Демократична България", и БСП като партньори и вярвам, че в един следващ парламент ние ще направим една голяма, сериозна коалиция - антикорупция, която да може да прокара всички закони, които вече започнахме и всички заявки, които сме дали пред нашите избиратели", допълни Йордан Терзийски.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Костадинов: "Възраждане" е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме
Костадинов: "Възраждане" е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме
Трети ден продължава борбата с пожара над село Елшица
Трети ден продължава борбата с пожара над село Елшица