НОВИНИ

Йордан Терзийски: В служебния кабинет си личи дългата ръка на ДПС

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 05.04.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Наблюдаваме един служебен кабинет, в който си личи дългата ръка на ДПС, коментира в "Панорама" депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски.

"ГЕРБ не успяха да реализират шест последователни мандата и в момента заедно с ДПС искат и ще управляват чрез служебен кабинет. Ние не вярваме, че това правителство е равно отдалечено от всички партии и експертно и може да организира честни избори. Не вярваме в правителство със състав Калин Стоянов, заместникът на г-н Сарафов, г-н Малинов", посочи той.

Терзийски определи като притеснително, че е оказван натиск върху главния секретар на МВР от високите нива в прокуратурата, според него, може би и от самия министър или и.ф. главния прокурор.

"Характерно за ГЕРБ е, когато някой министър сгафи нещо, а се разграничат от него и да го пришият към друга партия", посочи Терзийски.

Според него Делян Пеевски и Бойко Борисов са поддържали най-силно Калин Стоянов след протеста срещу ръководството на БФС и по време на преговорите за редовно правителство. Ситуацията с главния секретар на МВР коментира така:

"Човекът, който трябва да оглави щаба за борбата с корупцията по изборите, е главният секретар, а те се освобождават от него в първия възможен момент. Това е риск".

На въпроса вярват ли от ПП-ДБ на арестуваната ръководителка на Агенция "Митници" депутатът отговори, че всеки трябва да си носи отговорността, но след като вината му бъде доказана в съда.

"Нас ни притеснява фактът, че след като тази дама започва работа и повишава разкриваемостта на наркотрафика, се случват едни такива разкрития и ни притеснява дали ДАНС няма отново да бъде използвана като бухалка преди избори".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Панорама"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деян Савичевич пред БНТ: Националният отбор на България е на всички българи, без значение кой е президент на БФС
Деян Савичевич пред БНТ: Националният отбор на България е на всички българи, без значение кой е президент на БФС
Риба от Антарктида вече е част от постоянната експозиция на Природонаучния музей в Пловдив
Риба от Антарктида вече е част от постоянната експозиция на Природонаучния музей в Пловдив