НОВИНИ

Задържаха двама за търговия на безакцизни цигари в Пловдив

задържаха двама търговия безакцизни цигари пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 20.02.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Служители на "Икономическа полиция" задържаха купувач и продавач в момент на сделка с 11 мастербокса безакцизни цигари. За едно от лицата, стар познайник на полицията, прокуратурата в Пловдив е постановила задържане за 72 часа.

След получена оперативна информация за предстояща продажба на акцизни стоки без бандерол е предприето наблюдение на складово помещение на улица „Комета“. Според постъпилата информация на посочения адрес се намират множество складови помещения, отдавани под наем, където се съхраняват и предлагат за продажба безакцизни стоки, а до мястото се стига чрез контролиран достъп.

В 18.45 ч. на 19 февруари през портала на наблюдаваното място влиза сив лек автомобил с пловдивска регистрация. Пред едно от помещенията водачът е посрещнат от друг мъж, а след отваряне на багажното отделение на автомобила започват да товарят кашони. В този момент служителите на "Икономическа полиция" извършват проверка на двете лица и установяват, че кашоните съдържат цигари без акцизен бандерол. При последвало претърсване от помещението са иззети 11 мастербокса с над 100 000 цигари.

Задържани са двамата мъже - купувач и продавач на нелегалната стока. И двамата са криминално проявени. За извършеното престъпление е образувано бързо производство, което се води под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоянович: Не сме в позиция да подценяваме нито един отбор
Стоянович: Не сме в позиция да подценяваме нито един отбор
Арда пропиля два гола аванс, но все пак взе своето срещу Ботев (Враца)
Арда пропиля два гола аванс, но все пак взе своето срещу Ботев (Враца)