НОВИНИ

Задържаха мъжа, ограбил банка в Дупница

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:31, 17.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Въоръжен грабеж в Дупница. Мъж нахлу с пистолет в банка, намираща се в центъра на града. Успя да задигне неопределена сума пари. Час и половина по-късно беше заловен.

Мъжът, извършил обира, е на 40 години. От Дупница е, като към момента няма информация колко пари е успял да вземе и дали сумата е намерена при арестуването му. За щастие при обира няма пострадали сред служителите на банката.

Минути след 14:00 часа маскиран мъж с пистолет нахлува в офиса на банката, където по това време били само две от служителките. Крадецът успява да влезе в трезора, а една от касиерките го заключва вътре.

"Получава се алармен сигнал в диспечерския център и нашият патрул реагира. Идва тук и заварва в безпомощно състояние касиерката", заяви Росен Димитров, регионален мениджър на охранителната фирма.

За да се измъкне, крадецът стрелял няколко пъти в тавана и в ключалката, като най-вероятно някой от куршумите е рикоширал и го е ранил леко.

"Доколкото знам полицията вътре обработва следите от кръв", допълни Росен Димитров.

Касиерката, за щастие, не е пострадала, но е доста уплашена.

"Изключително смела банкова служителка. Поздравявам я. Справила се е добре със ситуацията", добави Михаил Джаджаров, началник на сектор "Криминална полиция" в РУ-Дупница.

Заснеха банковия крадец в Дупница, докато бяга (ВИДЕО)

Обирджията е заснет от Васил Игнатов, който по това време е бил в съседната банка.

"Чух 5-6 изстрела. В същото време излязох от банката и започнах да снимам. Човекът си ходеше съвсем спокойно. С един приятел решихме и тръгнахме след него. Имаше 5-6 маски на лицето, очила, които му стояха накриво, шапка", разказа Васил Игнатов.

Полицията разкрива и арестува обирджията за по-малко от два часа.

"Към момента е задържан и с него се провеждат процесуално-следствени действия. Отнета е сума пари, но точната сума в момента не е ясна, прави се ревизия, ще бъде установена на по-късен етап", каза още Михаил Джаджаров, началник на сектор "Криминална полиция" в РУ-Дупница.

Работата по случая продължава, като заподозреният за грабежа е задържан за 24 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви подаръци си размениха Байдън и Путин?
Какви подаръци си размениха Байдън и Путин?
Жана Караиванова след уволнението: Нямам обяснение за решението на министъра на културата
Жана Караиванова след уволнението: Нямам обяснение за решението на министъра на културата