НОВИНИ

Задържаха съпрузи, направили нарколаборатория във вилата си край Разград

bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 26.05.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Спецполицаи разкриха лаборатория за отглеждане на марихуана в Разград. Тази сутрин са задържани съпрузи, които пригодили за целта избено помещение във вилата си край града. Разследването се води от окръжната прокуратура в Разград.

Мъжът и жената са на 50-годишна възраст, не са осъждани и по нищо не личало, че се занимават с престъпна дейност. На служителите на електроразпределителното дружество обаче направило впечатление, че сметките им за ток в летните месеци стигат 600 лева. Така при обиска тази сутрин спецполицаите се натъкнали на нарколабораторията.

"Иззели сме цялото оборудване, апаратурата, стръковете, един луксозен автомобил. И двамата са привлечени към отговорност за отглеждане на марихуана и за пране на пари. Стръковете са изключително качествени, високи, сочни, готови за беритба, повече от 50 саксии са", обясни окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Семейството закупило четири имота около вилата си.

"Не познавам комшиите, аз идвам, работя си и се прибирам в града. Не съм знаела даже, че има такива работи", разказа Анелия.

Освен с покупка на имоти, мъжът и жената изпирали парите, като уж се водели на работа и сключвали фиктивни трудови договори.

"Епизодично са се водели под най-различни длъжности при различни търговци, като легенда явно за изпирането на парите, защото трудовите възнаграждения, които са описани в договорите фиктивните, са изключително високи - над 2 хил. лв", каза още окръжният прокурор.

С отглеждане на марихуана семейството се занимавало поне от две години. Предстои да бъдат разпитани мнимите работодатели, както и да се установи къде са пласирали наркотика.

"Очевидно не е в Разград, защото Разград е малък град и криминална полиция, и охранителна биха достигнали такъв сигнал, ако това семейство разпространяваше марихуаната в Разград. Изключително комбинативни, мнителни, най-вероятно те са отнасяли готовата продукция някъде", уточни Тихомир Тодоров.

За отглеждане на марихуана законът предвижда от 1 до 6 години затвор, а за пране на пари – от 2 до 5 години лишаване от свобода.

Репортер: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Случаят "Протасевич": Първи коментари на Лукашенко (ОБЗОР)
Случаят "Протасевич": Първи коментари на Лукашенко (ОБЗОР)
Актуализират протокола за лечение на COVID-19 до края на юни
Актуализират протокола за лечение на COVID-19 до края на юни