НОВИНИ

19 партии и 9 коалиции се регистрираха за изборите на 11 юли

Николай Минков
от Николай Минков
17:40, 26.05.2021
5358
Чете се за: 04:15 мин.
У нас
Слушай новината

Днес изтече крайният срок, в който партиите и коалициите можеха да подават документи за участие в предстоящите парламентарни избори. До 17.00 часа в ЦИК се регистрираха 19 партии и 9 коалиции.

На 5 юни е последният срок, в който коалициите могат да направят промени в техния състав, а днес изтече крайният срок, в който политическите играчи можеха да се регистрират за предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

Първи днес в ЦИК се явиха ГЕРБ-СДС, с 9999 подписа, при събрани над 32 хиляди. Даниел Митов прогнозира, че коалицията ще спечели отново първото място и ще бъде непреодолим фактор при съставянето на следващото правителство.

ГЕРБ-СДС внесоха регистрация за вота

Даниел Митов ще бъде председател на Софийския предизборен щаб на ГЕРБ, а Томислав Дончев - на Националния, съобщи след съвещания на партията председателят Бойко Борисов.

"В момента имаме едно състезание от един кандидат-президент с неговия щаб по министерства. Няма парламент, няма други институции. Аз не знам има ли в света такъв аналог - за едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната", заяви Бойко Борисов.

От "Демократична България" съобщиха, че са събрали 10 хиляди подписа, 500 от тях по електронен път. А целта е разширяване на електоралната подкрепа. Промени в листите не се очакват.

"Демократична България" се регистрира в ЦИК за вота на 11 юли

"Очаквам тези избори да бъдат много по-свободни. Голямата ни цел е да излъчим едно не просто какво да е управление, а управление на промяната, което наистина да може да стъпи на трите големи национални програмни цели, които си поставя "Демократична България" - свобода, законност, модернизация", допълни съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

10 хиляди подписа депозира в ЦИК лидерът на социалистите Корнелия Нинова, новият председател на предизборния щаб Кристиан Вигенин и водачите на листи на "БСП за България".

"БСП за България" внесе регистрацията си в ЦИК за вота

"Тръгваме организирани, подготвени за тези избори с две цели - първата е промяна, а втората е стабилност. Ако на предишните избори се постигна задача за сваляне на ГЕРБ от власт и начало на промяната, то тази промяна трябва да се продължи, но вече да се предложи с какво да бъде заменен моделът на ГЕРБ", коментира Корнелия Нинова.

Национално обединение на десницата регистрираха в ЦИК Петър Москов, Николай Ненчев и Жаклин Толева.

"КОД, БЗНС и БДФ се обединиха и днес се явяват не просто заедно на тези избори, а заедно в желанието си, в целта си обединение на смислената десница", добави председателят на КОД Петър Москов.

"Атака" и този път ще се яви самостоятелно, след като бившите им партньори от Обединени патриоти не приели техните цели, отбеляза Волен Сидеров.

ВМРО, "Воля" и НФСБ ще се явят заедно на изборите на 11 юли

"С амбиция да затворя американските бази, за което се боря от 2006 година, да излезем от НАТО и да си оправим отношенията с Русия, което е безумно за нас. Това е голяма щета за България", каза още председателят на "Атака" Волен Сидеров.

8 юни е крайният срок, в който партия ли коалиция може да поиска да бъде заличена за участие в изборите.

Вижте всичко за предстоящите избори ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо сменят шефа на ДАНС?
Защо сменят шефа на ДАНС?
Цистерна се преобърна на пътя Русе - Разград, има теч на гориво
Цистерна се преобърна на пътя Русе - Разград, има теч на гориво