НОВИНИ

"БСП за България" внесе регистрацията си в ЦИК за вота

Николай Минков
от Николай Минков
10:01, 26.05.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В последния ден, в който партиите и коалициите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия за регистрация за участие в изборите на 11 юли, "БСП за България" внесе 10 хиляди подписа.

Промяна и стабилност са основните цели на "БСП за България", заяви лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова. Продължава и процесът на голямото ляво обединение.

"Тръгваме на тези избори с нови сили и нова енергия в голямото ляво обединение, което направихме - и продължаваме с нови партньори. Както знаете, вече сме готови и с водачите. Тръгваме организирани и подготвени за тези избори, с две цели. Промяна и стабилност. Ако на предишните избори се постигна задачата – свалянето на ГЕРБ от власт и начало на промяната, то тази промяна трябва да се продължи – но вече да се предложи с какво да бъде заменен моделът на ГЕРБ. И кой може да го направи. Кой има план, кой има ясна представа какво да се случи, кой има хората, които да го направят", заяви Нинова.

"Второто – стабилност – след тези избори, би трябвало да имаме едно стабилно управление, което освен че трябва да продължи промяната, трябва да гарантира и сигурност на хората. Да сложим край на политическата криза, за да започнем да работим по икономическата и социалната.Вече е въпрос не само на желание за промяна, въпросът е – кой може да я направи и как да я направи. Ние тръгваме с тази амбиция, че можем. Имаме ясно разписана програма – стъпка по стъпка, имаме хората, имаме голямо ляво обединение. Тръгваме с още по-големи сили за тези избори – така че успех на всички", допълни Нинова.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променен е съставът на одитния комитет на Българската банка за развитие
Променен е съставът на одитния комитет на Българската банка за развитие
МС взе решение за освобождаване на председателя на ДАНС
МС взе решение за освобождаване на председателя на ДАНС