НОВИНИ

Задържаха скандалния инфлуенсър Андрю Тейт в Румъния

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
19:30, 30.12.2022
6019
Чете се за: 03:15 мин.
По света
Слушай новината

Бивш кикбоксьор и скандален инфлуенсър е задържан в Румъния. Андрю Тейт - британски гражданин, роден в Съединените щати, е обвинен в трафик на хора, участие в престъпна група и изнасилване.

Заедно с него е задържан брат му - Тристан, и още двама румънски граждани.

Прокуратурата поиска двамата братя да останат в ареста 30 дни.

Андрю и Тристан Тейт бяха задържани след полицейска операция в дома им в Букурещ. Разследването срещу тях и срещу двама румънски граждани, е започнало през април. Според румънските власти, двамата братя са били в основата на престъпна група, която е принуждавала жени да участват в създаването на порнографско съдържание, излъчвало на платени онлайн платформи.

При обиските в луксозната вила на братята Тейт е открито огнестрелно и хладно оръжие и значителни суми пари. Двамата живеят в Румъния от пет години, но не е ясно от кога са извършвали криминални деяния. Говорител на Андрю Тейт каза, че не разполага с детайли за задържането му, но той и брат му уважават румънските власти и ще им съдействат с каквото могат. В социалните мрежи се появиха хипотези, че местонахождението на Тейт е разкрито заради негово видеопослание до екоактивистката Грета Тунберг.

На клипа се вижда как бившата кикбокс звезда получава 2 кутии пица от местно заведение, за които се предполага, че са послужили на полицията като отправна точка - официално потвърждения на тази версия НЯМА. Размяната на реплики между Тунберг и Тейт започва в началото на тази седмица, когато той се хвали с голямото количество вредни емисии, които произвежда колекцията му от скъпи коли. Реакцията на Тунберг след задържането на Тейт не закъсня:

"Това се случва, когато не рециклираш кутиите си от пица".

Андрю Тейт е два пъти световен шампион по кикбокс, става популярен след като през 2016 година е изгонен от риалити формат във Великобритания заради клип, на който се вижда как напада жена. Той отрича да е вършил нещо нередно. Профилите му в редица социални мрежи са били многократно блокирани заради обидни изказвания срещу жени. Андрю Тейт е онлайн знаменитост, особено сред младите мъже, заради демонстрацията на хипермъжественост и ултралуксозен начин на живот, който включва скъпи коли, частни самолети и почивки в луксозни курорти.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА отличи своите футболисти на стилна церенмония
ЦСКА отличи своите футболисти на стилна церенмония
Тридневен траур в Бразилия заради смъртта на Пеле
Тридневен траур в Бразилия заради смъртта на Пеле