НОВИНИ

Задава се поредица от мразовити дни

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 21.01.2022
8918
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Обилни снеговалежи обхващат постепенно страната от тази нощ. Задава се поредица от мразовити дни, в които дори през деня температурите ще бъдат отрицателни.

В София вече наваля между 5 и 10 см сняг. Студеният въздух идва от северните ширини и е свързан с бърз атмосферен фронт, който ще предизвика валежи - в планинските райони още в началото от сняг, обясни синоптикът от НИМХ д-р Анастасия Стойчева.

Валежите от дъжд в цялата страна също постепенно ще преминат в сняг. Има опасност от заледяване и през следващите дни нощните и сутрешните температури е бъдат отрицателни. В понеделник и дневните температури ще са под нулата.

Днес през страната ще преминат два студени фронта. До вечерта облачността ще се разкъса. Ще се усили вятърът в Дунавската равнина. През почивните дни на места в Западна България ще превалява сняг. В Североизточна България за момента температурите са положителни, но няма да е за дълго.

В понеделник, с навлизането на нов студен фронт от север-северозапад, температурите ще се понижат още малко. Циклонът, който поддържа този студ, ще се задържи над Балканите през следващата седмица.

Към средата на следващата седмица ще започне постепенно затопляне, но поради застудяването през предните дни, може да очакваме сутрешни температури от порядъка на минус 14 до минус 10 градуса. Дневните температури ще бъдат около нулата.

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички осминафинални двойки в Купата на Африка
Всички осминафинални двойки в Купата на Африка
Поскъпване на енергоносителите за бита през лятото очакват енергийни експерти
Поскъпване на енергоносителите за бита през лятото очакват енергийни експерти