НОВИНИ

Започва голямото пазаруване за празниците в Австрия

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
14:27, 27.11.2022 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Коледният сезон е пълен със събития в Австрия. Още от средата на ноември отварят коледните базари, които приемат посетители до 6 януари, когато по традиция австрийците свалят коледната украса. Започва и голямото пазаруване.

Последният уикенд на ноември е началото на подготовката за предстоящите празници. Четири седмици преди Коледа търговските центрове в Австрия се изпълват с хора. Тази година австрийците внимателно следят за добри предложения на фона на поскъпването на живота и инфлацията.

"Мисля, че в един голям търговски център може да се намери правилният коледен подарък за всеки бюджет. Хората разглеждат, но сега обръщат повече внимание на цените, отколкото преди", твърди управителят на търговски център Томас Крьоцл.

В католическия свят отброяват дните до Коледа със специален календар, като за всеки ден има подарък - бонбон или нещо сладко.

Коледните базари си остават една от основните атракции в Австрия, включително за много туристи. Един от най-красивите и известните е този пред кметството във Виена. Тази година коледните базари в австрийската столица отбелязват 300 години.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минимален успех класира Локомотив Пловдив на 1/8-финалите за Купата на България
Минимален успех класира Локомотив Пловдив на 1/8-финалите за Купата на България
Япония - Коста Рика 0:1
Япония - Коста Рика 0:1