НОВИНИ

Студентка е предизвикала пожара в общежитието в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 27.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас тази нощ. Огънят е тръгнал от стая на 11-ия етаж. Причината е студентка, която оставила без надзор електрическа печка тип духалка. Три противопожарни екипа се бориха с пламъците. За щастие при инцидента няма пострадали.

От ръководството на учебното заведение уточниха пред БНТ, че стаята, откъдето е тръгнал пожарът, се отоплява на парно и допълнителни уреди са забранени за употреба в общежитията.

Вижте още в прякото включване на Давид Сукнаров.

Малко преди 23:00 часа снощи се е включила противопожарната аларма на блок 3 от студентските общежития на университета "Проф. д-р Асен Златаров". Последвала незабавна евакуация.

"Ние сме от горния етаж и димеше. Крещяха по етажа и започнахме да тропаме по вратите на хората, аз съм отговорник за долните етажи и съответно трябваше да поема някаква отговорност", заяви Алекса, студент.

Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас

Три екипа на пожарната се отзоваха на мястото, за да гасят пламъците. Причината за огъня се оказа студентка, която включила електрически уред, за да се стопли.

"Излязла е извън стаята, в съседна стая при познат състудент и изведнъж са ѝ почукали и са я повикали, че гори нейната стая. Опитали се да гасят с пожарогасители, но вече пожарът се е развил и не са успели. Тъй като всички прозорци са без дръжки се наложи да счупим няколко прозореца, за да одимим стълбището", допълни комисар Николай Николаев, директор на РДПБЗН-Бургас.

Студентката и още едно момче бяха прегледани от екип на Спешна помощ. "Моля ви, оставете ме, в момента не ми е изобщо до това", заяви пред БНТ тя.

"Момичето се чувства притеснено, след като е видяло пожара", каза още д-р Христо Нинов, ЦСМП-Бургас.

Освен стаята, откъдето е тръгнал пожарът, огънят е засегнал и съседното помещение. Студенти се оплакаха, че в университета липсва аварийно стълбище за подобни ситуации, за което няколко пъти са сигнализирали ръководството.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес на Световното първенство по футбол - 27.11.2022 г.
Днес на Световното първенство по футбол - 27.11.2022 г.
Гледайте Белгия - Мароко от 15:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg
Гледайте Белгия - Мароко от 15:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg