НОВИНИ

Започват валежи от дъжд и сняг - вижте къде

bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 27.11.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Между 4 и 9 градуса, в София - около 4, ще бъдат максималните температури днес, в комбинация със слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Ще бъде облачно, а в следобедните часове в Западна България ще започнат слаби валежи от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета от сняг, като на места там ще се образува тънка снежна покривка.

Валежите в много райони ще продължат и през нощта. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, по Черноморието до 7 - 8°, в София около 0°.

Утре времето ще се задържи облачно. Валежите в Западна България ще спрат, но в Централна и Източна ще се усилят и на места ще са значителни. В Предбалкана ще вали сняг, по-значително в източната част. В Лудогорието и Източните Родопи валежите ще са от дъжд и сняг.

Ще духа до умерен, в източните райони до силен североизточен вятър с който ще продължи да нахлува по-студен въздух и към 14 часа температурите ще бъдат между 3 и 8 градуса, в крайните югозападни райони и Черноморието до 10 - 11°.

Облачно, с валежи по-значителни на юг от Бургас, ще бъде времето и по Черноморието. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала.

Ветровито време и в планините. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Ще бъде предимно облачно с валежи от сняг. Температурите ще се понижат още и в курортите следобед се очакват стойности между минус 5 и минус два градуса, на Банско около един градус.

Облачно ще се задържи и през следващите дни. Ще има и валежи, предимно от дъжд, във вторник на повече места в Централна и Източна България, а в сряда в Южна. В четвъртък, след временно отслабване, валежите ще се активизират отново. Ще се задържи сравнително студено за края на ноември с максимални температури в по-голямата част от страната между 3° и 8°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очертанията на войната: Терористичните организации на Русия
Очертанията на войната: Терористичните организации на Русия
Трима нападнаха с ножове мъж в центъра на Бургас (СНИМКИ)
Трима нападнаха с ножове мъж в центъра на Бургас (СНИМКИ)