НОВИНИ

Започва ТВ Академията на БНТ за млади журналисти

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:20, 10.09.2020 (обновена)
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Телевизионната академия на БНТ посрещна първия си випуск. Над 120 студенти от 6 университета ще се обучават от водещи професионалисти в националната медия. Първата среща на младите таланти с техните ментори беше в обновеното трето студио на БНТ.

Телевизионната академия трябваше да започне през март, но епидемията заради коронавируса отложи старта й с няколко месеца.

"Телевизията показва не само какво виждате, но как го виждате. Тя ви подрежда света, тя го редактира, тя ви казва кое е важно и маловажно, кое е първа новина, кое е последна", заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Професионалисти от 10 дирекции в БНТ ще предават опит и знания на ентусиазирани, любопитни и амбциозни студенти.

"Днес вашата задача е да подредите този свят, да направите информацията редактирана, осмислена, визуално лесно приемана, така да монтирате, така да отразявате, така да отразявате въпроси, така да излъчвате, че в огромния океан от информация само вие да сте подреден свят. Именно затова БНТ е източник на достоверна информация", допълни Кошлуков.

Днес бъдещите ни колеги за първи път застанаха под светлините на прожекторите в обновеното интерактивно трето студио на БНТ.

"Смятам, че обществената телевизия е най-доброто място, където мога да получа опит, знания, умения от доказани професионалисти от всяка една сфера", сподели Никола от СУ "сВ. Климент Охридски".

"В университета ни обучават страхотно, но друго е, когато дойдеш тук на живо, усетиш тази отборна игра да работите заедно. Очаквам да ми се даде много. Очаквам да науча много", каза и Натали от НБУ.

Телевизионната академия ще даде възможност на студентите да придобият практически опит и да се докоснат отблизо до магията на телевизията.

"Аз особено вярвам в младите хора, в техния ентусиазъм, в тяхното желание да променят. Изключително ми е приятно, че ще усещаме вашия горещ дух, че вие ще бъдете едно цяло с нас, надявам се много от вас да останат в редиците на БНТ", каза на свой ред Мариела Драголова - директор на дирекция "Наовини и актуални предавания".

"Вярвам, че тук мога да науча най-много и все пак телевизията тръгва оттук и искам да се науча от кухнята", сподели Ивелина.

Най-добрите студенти могат да станат част от голямото семейство на БНТ.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради техническа грешка в информационната система: Обявиха оздравял от коронавирус за починал
Заради техническа грешка в информационната система: Обявиха оздравял от коронавирус за починал
Политици и неправителствени организации заедно на протеста
Политици и неправителствени организации заедно на протеста