НОВИНИ

Започва вторият сезон на сериала на БНТ "Вина"

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 07.01.2024 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Вторият сезон на сериала "Вина" на БНТ започва тази вечер от 21.00 ч. Този път, освен да разказва съвременните истории от света на винарския бизнес, сериалът ще пренесе зрителите и назад във времето с вълнуваща история за прадядото и прабабата на главния герой.

В ролята на Филип е актьорът Владимир Зомбори, а сериалът започна със завръщането му от Америка, за да продаде семейната винарска изба.

"БНТ: Какво отлежа между първия и втория сезон във вашето съзнание и какво преоткрихте за вкуса на виното?
- Това, което отлежа, отлежа отговорността, още повече когато се прави втори сезон, отговорността за това, което си постигнал и това, което трябва да дадеш на зрителите всъщност е много задължаващо, така че надявам се, че между първи и втори сезон това, което е отлежало, се отвори и наистина ще бъде много добро", коментира Виктор Божинов, режисьор.

"В БНТ вярваме, че не всичко се случва само в София и затова сме изключително щастливи, че сериалът "Вина" се случва на няколко различни локации, те ще бъдат обогатени и във втория сезон на сериала, включително ще има снимки и зад граница. Смятаме, че това е важно, защото във времената, в които се развиваме, имаме възможността свободно да пътуваме, сериали какъвто е "Вина" могат дори да повишат туризма, в Сандански след края на първия сезон се повиши", каза Антон Андонов, член на УС на БНТ.

За пресъздаване на автентичната атмосфера от миналото, режисьорът Виктор Божинов е използвал Кордопуловата къща в Мелник. Към любимите и добре познати актьори от първия сезон има нови лица - Мая Бежанска, Лилия Маравиля, Дарин Ангелов и други.

"Вина" ще се излъчва всяка неделя от 21.00 ч. по БНТ 1.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наследство от Античността: Откриха реставрирания дворец на Филип Втори (СНИМКИ)
Наследство от Античността: Откриха реставрирания дворец на Филип Втори (СНИМКИ)
Виктория Томова отпадна в квалификациите на тенис турнира в Хорбат, Австралия
Виктория Томова отпадна в квалификациите на тенис турнира в Хорбат, Австралия