НОВИНИ

Затоплянето продължава, по-съществено в планинските райони

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 18.12.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Затоплянето продължава, по-съществено в планинските райони. Това се вижда и от минималните температури днес - минус 5° на Мусала, минус 6° в София, по Черноморието и по бреговете на Дунав - от 1° до 5°. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 8°. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб, в Дунавската равнина - умерен западен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо, но сутрешните часове на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена от мъгли. Температурите утре в повечето райони ще бъдат малко по-високи, минималните - между минус 3° и плюс 3°, в София - около минус 4°, а максималните - в интервала от 9° до 14°, в София - около 9°. Ще бъде слънчево, в комбинация със слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Слънчево време и по Черноморието. Вятърът там ще е слаб ,от запад. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

И в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите се очакват стойности от 7 градуса на Алеко до 10 на Пампорово.

Навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Европа ще бъде слънчево. Причината – обширен антициклон. С валежи ще бъде в северните части от континента – и от дъжд, и от сняг.

И през следващите дни у нас ще бъде слънчево, със сутрешни мъгли, на места трайни. Ще остане и по-топло от обичайното за декември. Застудяване се очаква в четвъртък, а в петък и събота - и нови валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Илиев: Младите шампиони са примерът, от който имаме нужда в България
Димитър Илиев: Младите шампиони са примерът, от който имаме нужда в България
ММС отличи талантливите ни спортисти на церемонията "Младите шампиони на България"
ММС отличи талантливите ни спортисти на церемонията "Младите шампиони на България"