НОВИНИ

Николай Денков: Ще се опитаме бюджетът да е справедлив за всички

bnt avatar logo
от БНТ
11:43, 18.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В Бюджет 2024 има значително увеличение на социалните разходи, заяви премиерът Николай Денков. Според него, причина за протестите е усещането на хората, че има кой да ги чуе, за разлика отпреди.

"Последните бюджети системно значително повишават социалните разходи или инвестиции. Аз бих ги нарекъл инвестиции в хора. Така че по-скоро причините за протести почват да стават усещането на хората, че има кой да ги чуе, защото досега и да протестираш, и да не протестираш, имахме постна пица много години наред", каза министър-председателят Николай Денков.

"Така че, нормално е да има протести. Чуваме ги всичките. Аз получавам и писма, и срещи правя с различните общности. Разбира се, един бюджет има своите възможности, така че ще се опитаме да бъде възможно най-справедлив за всички", допълни премиерът.

"През последните години се промени подходът. Тези инвестиции в хора почват да дават своите резултати, виждате, че повече хора почват да се връщат в България, повишава се раждаемостта в България, това е нещо, което трябва да га отбележим, и причината е, че хората почват да се чувстват по-спокойни за бъдещето си. Имаше много интересно изследване, което излезе миналата седмица от Евробарометър, в което питаха българите колко от тях очакват лично за тях следващата година да е по-добра, 2024 година. И отношението беше 57 на 17% за тези, които очакват по-добра година. Ето това са признаците, че хората вече почват да усещат тази грижа", поясни Денков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров остава №14 в света, Виктория Томова губи една позиция
Григор Димитров остава №14 в света, Виктория Томова губи една позиция
Варненският "Вокил" и столичният "Стар тийм" спечелиха международния турнир по кикбокс "Top Ten Plovdiv Open"
Варненският "Вокил" и столичният "Стар тийм" спечелиха международния турнир по кикбокс "Top Ten Plovdiv Open"