НОВИНИ

Затоплянето ще продължи и днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 11.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 14° и 19°.

Ще бъде слънчево. В сутрешните часове, в отделни райони, главно в източната половина на Горнотракийската низина и по бреговете на Дунав, видимостта ще е намалена. Вятърът ще е слаб от югозапад, след обяд в Дунавската равнина – умерен, от запад-северозапад.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 10 -14°. Температурата на морската вода е 6 - 7°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли още и максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

В събота облачността бързо ще се увеличи. До вечерта вятърът навсякъде ще се ориентира от изток-североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Към вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Западна България, ще има и слаби превалявания, в планините и планинските райони – от сняг, в ниското – от дъжд.

В неделя ще преобладава облачно време, на изолирани места в западните райони ще превали слабо – и дъжд, и сняг. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 4° и 9°.

В началото на следващата седмица ще има разкъсана облачност, по-значителна в понеделник над Западна България, но без съществени валежи. Ще духа слаб южен вятър, а дневните температури ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казусът около младата звезда Камила Валиева се заплита
Казусът около младата звезда Камила Валиева се заплита
Японец спечели в халфпайпа, Шон Уайт остана без отличие на последните си Игри
Японец спечели в халфпайпа, Шон Уайт остана без отличие на последните си Игри