НОВИНИ

Затвориха съда в Благоевград заради случай на коронавирус

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
10:38, 23.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Благоевград и днес се нарежда сред градовете с повече заразени. 90 са последно установените случаи на коронавирус там. Заради заразен служител - сградата на Съдебната палата затвори врати днес за дезинфекция.

Сградата на съда ще остане затворена за 24 часа. През това време в нея ще бъде извършена пълна дезинфекция на всички помещения. Отменени са всички заседания на Районен и Окръжен съд Благоевград за днес, които са бири насрочени след 11:30 ч. Очаква се в понеделник двете съдилища да работят с нормално работно време.

Все повече магазини затварят в Благоевград

Междувременно от Районната прокуратура в Благоевград казаха, че са съставили 9 акта за неспазване на противоепидемичните мерки само за ден. Актовете са основно при проверки в заведенията, като основните нарушения са били неносене или неправилно носене на предпазните маски в закрити в закритите помещения, както и недостатъчно разстояние между масите в помещенията.

И докато в Благоевград всеки ден случаят на заразените с коронавирус е рекорден, не такава е обстановката в съседната Кюстендилска област - там за последното денонощие са регистрирани само 19 нови случая на заразени.

Петима от Спешния център в Сапарева баня са с коронавирус

Единственото притеснително е, че в центъра за Спешна медицинска помощ в Сапарева баня има петима служители, които са заразени с коронавирус - това са един лекар, две медицински сестри и двама шофьори, като една от медицинските сестри е била настанена за лечение в болница, а всички останали са по домовете си. Там към момента не се налага да бъдат командировани допълнителни екипи, каза тази сутрин д-р Стефан Чепенков, който е зам.-директор на центъра за Спешна медицинска помощ в Кюстендил.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал взе своето от Виена след труден обрат, Партей дебютира за "артилеристите"
Арсенал взе своето от Виена след труден обрат, Партей дебютира за "артилеристите"
Георги Йомов: Не ни достигна късмет
Георги Йомов: Не ни достигна късмет