НОВИНИ

Зеленски критикува кмета на Киев за смъртта на дете и две жени

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
06:07, 02.06.2023 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Украинските власти отмениха въздушната тревога в по-голямата част от страната, а в столицата Киев са свалени над 30 руски ракети и дронове.

Над 20 отделни ракетни атаки и нападения с дронове е извършила Москва срещу Украйна от началото на май. Часове преди отмяната на въздушната тревога Русия предприе нова серия от ракетни нападения срещу Украйна, а жителите на столицата Киев прекараха нощта в метрото.

Русия обяви, че нейните военни са убили повече от 50 проукраински бойци при нападенията от украинска територия в граничната руска Белгородска област. От няколко дни в областта се водят сражения, при които се съобщава за загинали и ранени.

Украинският президент Володимир Зеленски коментира в традиционното си вечерно обръщение смъртта на 9-годишно момиченце, майка му и още една жена при руски ракетни удари в Киев. Зеленски критикува кмета на Киев Виталий Кличко.

"Защитата на хората трябва да е на всички нива. Бомбоубежищата трябва да са достъпни. Ситуация като тази в Киев, когато хората не могат да стигнат бомбоубежището, защото е затворено, не трябва никога да се повтаря. Това е дълг на местните власти", заяви Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джо Байдън падна на сцена в Колорадо Спрингс
Джо Байдън падна на сцена в Колорадо Спрингс
Слънчево на изток с превалявания на запад
Слънчево на изток с превалявания на запад