НОВИНИ

Жълт код за проливни валежи, гръмотевични бури и опасност от градушки днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 10.09.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще са в широки граници - от 27° в Северозападна България до 34° в югоизточните райони. След слънчевото начало на деня, в близките часове на много места в страната, с изключение на източните райони, ще има интензивни валежи и гръмотевици.

По-значителни и на повече места ще са явленията в северната половина от страната, където има опасност и от локални градушки. През нощта в по-голямата част от страната явленията ще затихнат, а облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява, най-късно в североизточните райони.

Утре отново повече слънце ще има в часовете до обяд. През втората половина на деня ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми, с по-голяма вероятност над югозападна България. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина – временно силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 24° и 29°, в София – около 24°.

По Черноморието утре ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 24 - 25°.

И в планините денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен, по най-високите части временно и силен вятър от северозапад. Значителна ще бъде облачността над по-голямата част от Балканския полуостров. Ще има валежи, в отделни райони значителни по количество и с гръмотевични бури.

У нас през нощта срещу понеделник валежи, на места интензивни и с гръмотевици, ще има в Южна България. В началото на новата седмица ще бъде ветровито и сравнително хладно. В понеделник превалявания ще има на отделни места в източните и планинските райони. Във вторник валежи, на места интензивни ще има предимно в Източна България. Температурите ще продължат да се понижават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Себастиан Льоб завърши първи в петъчния ден на рали Акрополис
Себастиан Льоб завърши първи в петъчния ден на рали Акрополис
Откриха стадион "Лусаил", който ще домакинства финала на Мондиала в Катар
Откриха стадион "Лусаил", който ще домакинства финала на Мондиала в Катар