НОВИНИ

Жители на Цалапица излязоха на протест заради убийството на 24-годишния Димитър

bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 31.07.2023 (обновена)
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на Цалапица излязоха на протест заради жестокото убийство на 24-годишния Димитър Малинов. Според местните хора по случая, потресъл цяла България, има и други замесени лица, а не само заподозрения 30- годишен мъж от селото, който избяга в Германия.

В Цалапица хората са гневни. Надяват се истината за смъртта на Димитър да излезе наяве.

Димитър Бакалов – вуйчо на Димитър: "Дано прокуратурата си свърши работата и полицията, защото прикриват много неща и неяснотата още по-лошо, никой нищо не знае какво се случва. Ние сме малко населено място, хората са потресени тук."

Стефка Сандрева: "Тези, които са виновни за това нещо, всеки един, който знае нещо и е премълчал по един или друг начин, да понесе своята отговорност."

Камери са заснели автомобил, в който се предполага, че Димитър се е качил във фаталната нощ. А според хората, обвиненият мъж няма шофьорска книжка.

Полина Тончева: "Всички сме наясно, че има лек автомобил, който е заснет, той не се е карал сам, всички знаем, защото все пак извършителят е от село Цалапица и всички знаем, че той няма шофьорска книжка."

В селото се говори за т.нар. „близнаци“, които също са намесени в случая.

Ивайло Данаилов - кмет на Цалапица: "- Техен ли е този автомобил? - Да, техен е. - А те къде са сега? - Не мога да ви кажа, водят се от полицията, че са под "домашен арест", но дали в действителност са там или не - няма как да кажа."

От прокуратурата не отричат, че проверяват и други лица.

"Всички относими факти и лица съответно се проверяват, активно се работи. Знаем и лицата които са, имат някакво отношение, така и съответно тяхната роля", заяви Ваня Христева – окръжен прокурор.

"Най-вероятно се касае за умишлено престъпление. Хората са провели снощи мирен протест, защото не искат да делят улиците на Цалапица с евентуални съучастници, според техните думи", каза Павел Михайлов - кмет на община „Родопи“.

Тази вечер в Цалапица хората отново се събират на протестно шествие, за да поискат справедливост.

Репортаж: Таня Матева, Стоян Станчев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен посети Филипините
Урсула фон дер Лайен посети Филипините
Шест нови случая на COVID-19 за последното денонощие
Шест нови случая на COVID-19 за последното денонощие