НОВИНИ

Значителни валежи, гръмотевици и градушки

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 31.07.2023
9896
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

С приближаването на студен атмосферен фронт още през нощта от запад-северозапад ще започнат валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевични бури.

Жълт код за количества до около 30 л/кв.м, е в сила както през нощта, така и до края на деня. Повишена е вероятността за градушки. До около обяд ще вали главно в Западна България. След обяд - в цялата страна.

Към края на вечерта валежите в повечето райони ще спрат. С умерен вятър с посока от запад-северозапад ще прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса, в София около 28°.

Над Черноморието, след слънчевото утро, след обяд ще се развива купеста облачност и до вечерта на отделни места по северното крайбрежие ще превали и прегърми.

Ще духа слаб южен, след обяд източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 21°-24°, на север от нос Калиакра около 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи и гръмотевици на повече места и по-значителни сутринта в масивите от Западна България. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат чувствително и максималната на 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра около 14°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, вероятността за валежи е малка. Температурите бързо ще се повишават и към петък отново ще бъде опасно горещо с максимални стойности между 37 и 42 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в подкрепа на малтретираното момиче от Стара Загора се организира в цялата страна
Протест в подкрепа на малтретираното момиче от Стара Загора се организира в цялата страна
Георги Господинов: Патриотизмът им татуиран, ножовете им макетни, свободата им - смърт
Георги Господинов: Патриотизмът им татуиран, ножовете им макетни, свободата им - смърт