НОВИНИ

Жители започват блокада заради лошото състояние на пътя Гълъбово - Мъдрец

bnt avatar logo
от БНТ
07:27, 16.06.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на гълъбовското село Обручище от днес започват блокада на пътя Гълъбово - Мъдрец в знак на протест заради лошото състояние на отсечката. По пътя преминават и над 2000 работещи в част от рудниците на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Контур Глобал Марица изток 3".

Хората започнаха своя протест точно в 6.00 ч. Те блокираха пътя, за да не могат да преминават автомобилите, но за момента няма задръстване, тъй като те се отклоняват от полицията по обходни маршрути.

Пътят тук е в критично състояние - осеян е с дупки, строен е през 1978 година и оттогава не е извършван ремонт, а само кърпежи. Хората казват, че почти ежедневно чупят колите си и това не може да продължава. Те искат да бъде извършен основен ремонт.

"Четири години от първия протест никой нищо не прави. Запушват се само едни дупки. Трафикът стана ужасно голям, защото се карат и варовици, и гипс, автобуси и други. Този път вече трябва да му се промени статутът, трябва да се направи проект, да се осигури финансиране и да се направи основен ремонт до граница с областно Пътно управление Сливен. Това са някъде около 18 км", коментира в "Денят започва" протестиращ.

Хората ще продължат да протестират и утре, като протестът ще бъде удължен с един час. Но в следващите дни се заканват да блокират и международния път между Нова Загора и Свиленград.

Репортер: Деси Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал от кв. "Орландовци”: Как се живее без канализация и тротоар
Сигнал от кв. "Орландовци”: Как се живее без канализация и тротоар
Заради стачката: Очаква се транспортен хаос в Гърция
Заради стачката: Очаква се транспортен хаос в Гърция