НОВИНИ

Журналистът Слави Ангелов даде показания за побоя над него (Обзор)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:25, 18.03.2021
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Точно година след побоя над него, журналистът Слави Ангелов беше разпитан от съда. Подсъдими за физически извършители са Бисер Митрев и братята - близнаци Георги и Никола Асенови.

Пред съда Слави Ангелов разказа какво помни от вечерта на 17 март миналата година. Малко преди 21.00 ч. вървял към дома си. Видял срещу себе си млад мъж със спортно телосложение и маска на лицето.

"В момента, в който се разминавахме с него, той рязко се обърна към мен, удари ме в лицето. Последният момент успях да видя само, че тази маска, която си е сложил, беше бяла маска на черепи", разказа Ангелов.

След удара в лицето Ангелов губи съзнание. Не помни нищо от ударите с метални тръби по цялото си тяло. Спасен е от случайно преминаващи хора.

"Аз когато се събудих, се задушавах от кръвта, която течеше отвсякъде. От веждата ми, която беше сцепена от ударите. Имах разкъсвания в устата много от ударите в зъбите. Носът ми беше счупен", допълни главният редактор на вестник "168 часа".

Възстановяването отнема много време. Повече от три месеца Слави не излиза от дома си заради тежките травми. Пред съда журналистът разказа, че през годините е получавал много заплахи, но точно тогава не е заплашван, нито е получавал сигнали за възможна саморазправа с него. Прокурорът, съдът и адвокатът на подсъдимите братя Асенови попитаха дали е публикувал материали за хазартния конфликт между Васил Божков и братя Найденови.

"Обяснявам си го вероятно с някакви разкрития, които има прокуратурата в това разследване във връзка с тези конфликти. Когато бяха разпространени аудиозаписите от техните разговори, те бяха публикувани във в-к "168 часа" със съответните разяснения за този скандал. И също така аз имах един коментар в този период. В който си спомням, че бях написал, че това е история, в която няма добра страна. И въпреки, че изглежда като търговско-частен спор, в този конфликт прозират по-големи проблеми, на които е редно държавата да обърне внимание", каза още Слави Ангелов.

По делото са подсъдими само уличените като физически извършители на побоя над Слави Ангелов. Няма доказателства нито за мотива, нито за поръчителството на нападението. Разпитите продължават на 1 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още утре продължава ваксинацията с "Астра Зенека" у нас
Още утре продължава ваксинацията с "Астра Зенека" у нас
Григор Димитров е на 1/4-финал в Акапулко след нова победа
Григор Димитров е на 1/4-финал в Акапулко след нова победа