11 години от основаването на Българския културен клуб в Скопие

Български и македонски политици и общественици отбелязаха заедно 11-тата годишнина от основаването на Българския културен клуб-Скопие. Тържественото събитие се състоя в македонската столица, а присъстващите гости си обещаха да продължат да работят за сближаването на двете страни и народите на България и Северна Македония.

от Антония Сукалинска
20:32, 13.04.2019
Чете се за: 00:45 мин.
По света

През последните 11 години отношенията между България и Република Северна Македония се промениха и двете държави трябва да продължат да работят за сближаването по между им, смята председателят на Българския културен клуб в Скопие.

Лазар Младенов, председател на Българския културен клуб в Скопие: Започнахме с промоцията на българската история, продължаваме по тая линия и в крайна сметка да сближим ръководствата на двете държави. Смятам, че по някакъв начин ние сближихме политиците от Македония и България да продължат с това темпо.

Зоран Заев също се включи в отбелязването на годишнината, за да подкрепи приятелството между двете държави.

Зоран Заев, министър-председател на Република Северна Македония: Имаме 11 години културен център, който е мост на приятелство, който ни е помогнал и на мен, и на Бойко, да градим това приятелство, но трябва още да го градим, още по-голямо това приятелство между нас, защото двете земи очакват конкретни резултати - очакват роуминга, очакват инвестиции, очакват работни места, по-високи заплати.
Ангел Ангелов, посланик на България в Република Северна Македония: Аз от първия си ден, в който съм тук, вече 4 месеца говоря, че този двувековен въпрос вече, защото два века си говорим за Коридор 8, най-накрая трябва да започне да се реализира и от митичен коридор да стане реален.

Гостите си обещаха да работят за повече съвместни проекти между двете държави.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Как една от най-западналите зони в Лисабон стана пример на модернизацията?
Как една от най-западналите зони в Лисабон стана пример на модернизацията?
В Габрово излязоха на четвърти протест
В Габрово излязоха на четвърти протест