Успешно развиват приключенския туризъм в Югозападна България

Комбинация от спускания по бързите води на река Струма с конна езда или маунтинбайк. Планински преходи през труднодостъпни върхове и живописни долини. Това са само малка част от възможностите, които се предлагат като приключенски туризъм в Югозападна България.

от Станислава Христова
08:47, 14.04.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Спускане по 100-метров тролей над река, разходка по въжена градина на 5 метра височина над земята и още много положителните емоции и добро настроение предлагат в един от спортните клубове край река Струма.

Милена Младенова, инструктор: Въженият парк може да изглежда като детско забавление, защото всички сме ги гледали тия неща, но ако си го постави като амбиция голям човек да се качи горе и да мине всичките елементи, всеки може да се пробва, никой няма да успее.

Приключение, изпълнено с адреналин носи и каньонингът, организиран по планински реки.

Милена Младенова, инструктор: Каньонингът е спускане с въже по малка, стръмна река, по която пеша няма как да се пуснем, за това опъваме въжета по водопади, или по други труднодостъпни места.

За екстремните спортове и приключения няма възрастови ограничения.

Величка Джумерска: На 62 г. съм, за първи път в екстремни условия се пускам. Това ми е подарък за рождения ми ден от сина ми и за това реших да се възползвам.
Димитър Джумерски: Ако цяла седмица работите, ви трябват поне два часа на въздух, малко адреналинче и после сте рефрешнат за още една седмица.

Цените за различните забавления варират от 25 до 100 лева на човек, а груповите посещения се ползват с отстъпки.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първи полет на най-големия самолет в света
Първи полет на най-големия самолет в света
​Недоволство срещу изсичането на дървета в центъра на Добрич
​Недоволство срещу изсичането на дървета в центъра на Добрич