НОВИНИ

Данъчни нарушения по русенски междуградски линии

Данъчните инспектори в Русе санкционираха транспортна фирма, превозвала нерегламентирано пътници без да им издава билети. А приходите от продажбата постъпвала директно при работодателя. Много от превозвачите не са платили и декларираните си данъци и могат да останат без лиценз, съобщиха от Приходната агенция.

bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 14.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

„Таен агент" на Приходната агенция е пътувал по линията Русе-Тетово без да получи билет. Оказало се, че микробусът нямал дори фискално устройство.

Николай Николаев - Връзки с обществеността на НАП - Русе: За нарушението на задълженото лице е издадена заповед за налагане на принудителната административна мярка „запечатване на търговски обект" за срок до 1 месец.

Освен това шофьорът нямал необходимата категория, за да управлява микробуса. Това установила последвалата проверка на Автомобилната администрация. Фирмата превозвач обаче има друга гледна точка за нарушението.

Белгин Адемов - управител на транспортната фирма: Защото се повреди титулярният автобус и изпратихме друг по линията, да не чакат хората по спирките. Единичен случай.

Оказва се, че десетки русенски превозвачи не са платили данъчните си декларации и задължителните осигурителни вноски. Затова от приходната агенция обсъждат варианта със собствениците на транспортните фирми да разсрочат и погасят дълговете си, за да не се стигне до прекратяването на дейността им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пчелите от стотици кошери в Исперихско са измрели
Пчелите от стотици кошери в Исперихско са измрели
Първи полет на най-големия самолет в света
Първи полет на най-големия самолет в света