НОВИНИ

И Бил Гейтс се поля с ледена вода

Бившият шеф на Майкрософт Бил Гейтс се включи в странна благотворителна акция: обливане с кофа с лед.

bnt avatar logo
от БНТ
11:11, 16.08.2014
Чете се за: 00:39 мин.
По света
Бившият шеф на Майкрософт Бил Гейтс се включи в странна благотворителна акция: обливане с кофа с лед. Проявата не е инцидент, а истински хит сред знаменитостите в шоубизнеса. Всеки участник или трябва да се залее с лед, или да преведе пари на асоциация, която се бори с тежко неврологично заболяване. Гейтс беше предизвикан от създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг.
Марк Зукърбърг, основател на Фейсбук: "Предизвиквам Бил Гейтс, моя партньор във Фейсбук Шерил Сaндбърг и шефа на Нетфикс Рийд Хастингс."
Компютърният гений естествено реши да изпълни предизвикателството по специален начин. Акцията стана хит в интернет и в нея се включиха знаменитости като тенисистът Анди Мъри и певецът Джъстин Тимбърлейк. Така се събират средства за фондация, свързана с болестта на Лу Гериг - нелечимо неврологично заболяване, което води до парализа и смърт.
Бил Гейтс, бивш изпълнителен директор на "Майкрософт": "Тук съм, за да се присъединя към хората, които обръщат внимание на болестта на Лу Гериг. Приех изпитанието с кофата с лед."
Бил Гейтс предизвика американския изобретател и предприемач Илон Мъск, телевизионния водещ Райън Сийкрест и куратора на ТЕД Крис Андерсън.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск обяви за блажени корейски мъченици
Папа Франциск обяви за блажени корейски мъченици
 Съветът за сигурност на ООН прие резолюция срещу радикалните ислямисти в Ирак и Сирия
Съветът за сигурност на ООН прие резолюция срещу радикалните ислямисти в Ирак и Сирия