НОВИНИ

Артщрихи от седмицата с Галя Крайчовска

Новата "Чайка” полетя в новия храм на Мелпомена.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:01, 31.10.2015
Чете се за: 00:47 мин.
Още
Снимка:

Новата "Чайка” полетя в новия храм на Мелпомена. В театър, носещ името на неповторимия Крикор Азарян. Тук ще се канят най-добрите режисьори, а младите театрали ще имат шанс да покажат смели и интересни идеи. Началото на театър "Азарян" даде Явор Гърдев и силен актьорски и не само, екип.

Снимките, които превзеха социалните мрежи в последната седмица - "Отражения” или как възрастни хора виждат младото си аз. Дори се появиха мнения, че скоро такива огледала може да станат реалност. Авторът на магическата поредица Том Хъси се вдъхновява от 80 годишен ветеран от Втората световна война, който казва - "Гледам в огледалото и виждам едно старо момче”.

"Войнишкш реализъм" пък е темата на Георги Бранев и новата му изложба в галерия "Сердика". Неговите герои пазят от духове, върколаци и подобни... и обещават добро настроение.

Ана Моура отново доказа, че с фадо пътуването е красиво и романтично.

Традиционното фадо - на нов глас. Преди да покаже още по-новата посока, певицата прекоси Европа с албума на десетилетието "Десфадо".

“Аз повече чувствам, отколкото виждам, когато съм на сцената. Защото музиката, която правя е много интроспективна, като пътуване нанякъде. И това според мен е красотата на музиката, пътуваш и пренасяш всичките си усещания в музиката”.

А съвсем новата колекция от фадо истории ще се появи в началото на годината - с нови музиканти, инструменти... изобщо различна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма оцелели при катастрофата на руския самолет
Няма оцелели при катастрофата на руския самолет
На път към остров Ливингстън
На път към остров Ливингстън