НОВИНИ

Главен инспектор Калин Литов е "Полицай на годината"

МВР връчи наградите "Полицай на годината" на церемония в НДК. Голямата индивидуална награда получи главен инспектор Калин Литов - началник-сектор "Контрабанда" към ГДБОП. Екипът на Литов е участвал в разкриването на трите нелегални български фабрики за контрабандни цигари в Испания. Голямата колективна награда беше връчена на ГДБОП. През изминалата година служителите са неутрализирали 15 организирани престъпни групи и са задържали 110 български и чужди граждани.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:46, 22.12.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Подготовката на акцията отнема близо година, разказва главен инспектор Калин Литов. Службите стигат до ядрото на трите фабрики, след като са проследили работниците, които идвали от България в Испания. Оборотът на групата възлизал на не по-малко от 70 млн. евро.

гл. инспектор Калин Литов, носител на наградата "Полицай на годината 2016-та": Това са хора, които имат голям финансов ресурс. Знаят какво трябва и какво не трябва да се прави. Затова работата беше изключително трудна.

Екипът, който ръководи Литов, има зад гърба си десетски успешни акции. Резултатите за 2016-та - задържани са близо 24 милиона къса контрабандни цигари и 17 тона тютюн. Предотвратените щети за бюджета са в размер на близо 10 милиона лева.

гл. инспектор Калин Литов: Основните принципи, които се опитвам да налагам в работата са най-вече честност. Човек трябва да е отдаден на това, което прави. - Каква е цената на успеха за вас? - Изкарваме повече време на работа, отколкото със семействата си.

Специална награда получи и деветгодишният Дамян Лазаров от Тутракан. През лятото третокласникът върна портмоне с 2000 лв. и лични документи.

Дамян Лазаров: Мама и тати ме учеха, че когато направя нещо първо трябва да мисля, ако го направят на мен как ще се почувствам.

Дамян разказва, че взима пример от своя баща, който е полицай. Иска да го наследи в професията.

Дамян Лазаров: Мама иска да съм генерал. Кака искам да съм шеф. Аз избрах да съм обикновен полицай.

Бащата на Дамян Ивелин Лазаров също беше сред наградените. През 2016-та година той е участвал в разкриването на четири опита за даване на подкуп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​България ще участва на Евровизия 2017 в Киев
​България ще участва на Евровизия 2017 в Киев
Домовете за бездомни хора в София са препълнени
Домовете за бездомни хора в София са препълнени