НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Книга за женските образи, свързани с любовта

Работната седмица е кратка, но арт изненадите са доста. „Жени“ - книга за различните лица на жената и нейната любов попълни поредицата „Световна класика”. Книгата на румънския писател Михаил Себастиан ни среща с майсторски изрисувани женски образи, всички свързани с любовта.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:13, 05.03.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Официалната премиера на "Glass and Light Sculptures" е утре в галерия "Евдокия АРТ глас". Пространството ще изпълнят стъклените скулптури на на Хари Арабян, Никола Енев, Боби Коруджиков и Юрий Василев, включени в албума, както и най-новите им творби. Диалогът разширяват фотографиите на Ангел Пенчев.

От 7 март киното сериозно настъпва в София и други градове. 23 издание на Международния София Филм Фест отваря кутията със съкровища и нови заглавия.

„Да ходиш по вода” на Андрей Паунов дава начало на феста. Представен за първи път на фестивала в Локарно, филмът навлиза в артистичните търсения и лични взаимоотношения на Кристо и мащабния проект „Плаващите кейове”. Близо 200 екранни изненади ни очакват в богатата програма - с фестивалните фаворити, горещите заглавия, съкровищата от големите. Тази година фестивалът, стартирал като Мюзик Филм Фест и духовен продължител на Рок филм фест, отбелязва половинвековния юбилей от знаменателния Уудсток. София, Пловдив, Бургас и Варна посрещат голямото кино.

Познаваме го като режисьор, но той има сериозно присъствие и като художник. Димитър Митовски прави живописно продължение на „Под прикритие”. В галерия "ONE MONEV" представя “Dead end” - част от концептуалните му ескизи от сценария на филма, които предстои да заснеме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи прекъснаха реч на Джъстин Трюдо
Протестиращи прекъснаха реч на Джъстин Трюдо
Макрон с призив за европейски ренесанс
Макрон с призив за "европейски ренесанс"