НОВИНИ

Футболът - без Блатер и Платини следващите 8 години

(НОВО!!! - ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА СЕП БЛАТЕР)Президентите на ФИФА и УЕФА Сеп Блатер и Мишел Платини бяха изхвърлени от футбола за осем години. Двамата шефове бяха признати за виновни в корупция от Етичната комисия към Световната футболна централа.

bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 21.12.2015 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Разследването е в огромни мащаби, за сега конкретното наказание е за нерегламентирано плащане от ФИФА към Мишел Платини в размер на два милиона долара през 2011-та година. И Блатер, и Платини отричат да са направили нещо нередно.

Наказанието влиза в сила веднага и забранява на двамата да се занимават с каквато и да е дейност свързана с футбола през следващите осем години. Освен това, Етичната комисия наложи и глоби - за Блатер - тя е в размер на 40 хиляди долара, а за Платини - 80 хиляди.

Сеп Блатер, отстранен президент на ФИФА: "Срам ме е от действията на Комисията по етика. Тази комисия няма права да действа против президента на ФИФА. А аз все още съм президент на ФИФА. Отстраняването на президента може да бъде решено единствено от конгреса на федерацията. Аз съм човек с принципи, никога не съм взимал нещо, което не съм заработил".
;

Вижте в следващото видео цялата пресконференция на Сеп Блатер без превод.

;

Още информация - в спортните новини на БНТ онлайн

;

Как един устен договор или "джентълментска договорка" се превръща в корупционен скандал - коментар на колегата Никола Ибришимов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Внесоха обвинение срещу акушерката, пребила бебе в болница Софиямед
Внесоха обвинение срещу акушерката, пребила бебе в болница "Софиямед"
Новините в 100 секунди
"Новините в 100 секунди"