НОВИНИ

Ген. Константин Попов: F-16 е наистина добър самолет

Кабинетът предлага на парламента да се започнат преговори със САЩ за нов изтребител. Ще се променят ли и как зададените параметри, колко ще струват изтребителите и защо F-16 са предпочетените пред "Грипен"? - гост в студиото на "Още от деня" беше ген. Константин Попов – председател на Комисията по отбрана в НС, депутат от ГЕРБ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 09.01.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
ген. Константин Попов: Процедурата, както е гласувана в проекта за инвестиционен разход, е спазена 1 към 1. Важно е да се разбере, че това е договор между две правителства и никое правителство няма как да заповяда на другото правителство какво да прави и точно затова възниква въпросът „Това конкурс ли е или не е конкурс“. Никъде в проекта за инвестиционен разход не е казано, че това е конкурс.

Генерал Попов каза още, че ще започнат преговори със САЩ за придобиване на F-16.Той бе категоричен, че има изключително добри параметри, самолетът е произвеждан в хиляди бройки, доказал се е в битки и има изключително модерна модификация.

ген. Константин Попов: Това, което е новото, е радар, нови софтуерни системи, компютри и това ще бъде произведено и няма начин това да се окаже нелетяща платформа, защото просто държавата САЩ поема гаранция за това, а F-16 е наистина добър самолет.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данъчната кампания за 2019 г. започва с 10 дни по-късно
Данъчната кампания за 2019 г. започва с 10 дни по-късно
Здравният министър разпореди проверка на Спешна помощ-София заради починало дете
Здравният министър разпореди проверка на Спешна помощ-София заради починало дете