НОВИНИ

Интензивен е трафикът преди празниците

Засилен трафик по пътищата в цялата страна в последния работен ден преди празниците. Най-натоварено, както винаги, беше на изходите на София, по автомагистралите и по пътя към граничния пункт Кулата. Поради продължаващите ремонти на тунелите "Ечемишка" и "Витиня" на магистрала "Хемус", преминаването през тях е двупосочно в тръбата за София.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:09, 23.12.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
комисар Бойко Рановски - началник на отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция": "Преди няколко дни се обнародва в държавен вестник изменение в закона за движението по пътищата, има нови текстове, има по-драстични мерки спрямо нарушителите. Водачите, които спазват правилата, за тях няма никаква опасност. Всички мерки се предприемат и са насочени към агресивните водачи и тези, които не искат да спазват правилата. За превишена скорост, употреба на алкохол".
комисар Бойко Рановски - началник на отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция": "След като над 200 000 автомобила ще тръгнат от столицата е нормално те да задръстят максимално пътната мрежа, която няма как да поеме такъв трафик. Просто трябва да бъдат по-търпеливи, да се движат с малка скорост, докато се изнесат в посоката, в която са тръгнали".

Още към 9 часа тази сутрин на Централната автогара имаше обичайното предпразнично струпване на хора и автобуси. Диспечерите твърдяха, че има достатъчно билети за всички дестинации - и за вътрешността на страната и за чужбина.

Росица Андонова - диспечър: "Има достатъчно автобуси и билети. не връщаме никого.
"Току-що си купихте билет. - Имаше ли проблем? - Не, но го резервирах преди време онлайн, а днес само го купих на касата".
;

По-внимателната проверка обаче на току-що тръгващите автобуси показа, че те са пълни и свободни места няма. Тези, които имаха билети, ги бяха закупили седмици по-рано от автогарата или по интернет.

Георги Георгиев - шофьор: "Моят съвет към пътниците е предварително да си купят билет сега за връщане. Автобусите са пълни".

А от автомобилната администрация съобщиха, че предпразнично засилват проверките на автобусните превози.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военнослужещи и гранични полицаи катастрофираха с джип край Малко Търново
Военнослужещи и гранични полицаи катастрофираха с джип край Малко Търново
Увеличват данък Сгради в Благоевград
Увеличват данък "Сгради" в Благоевград