Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

"Избирам да избирам" в Костинброд

И в тази предизборна кампания БНТ продължава кампанията си "Избирам да избирам", в която журналисти от медията се срещат с ученици и дискутират теми, свързани с предстоящия вот. Водещите Тоня Димитрова и Даниел Михайлов разговаряха днес с ученици от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство в Костинброд. Всички младежи бяха единодушни, че ще упражнят правото си на глас на извънредния парламентарен вот.

Вера Александрова
от Вера Александрова Оператор: Любен Бързаков
19:08, 24.02.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Младите хора от гимназията в Костинброд вярват, че с гласа си ще допринесат за това, умни и почтени хора да влязат в следващия парламент.

Борислав Димитров: Ако не гласуваме, някой друг решава за нашето бъдеще, за нашите деца, внуци и т.н.
Виктория Гергиева: Ние решаваме своето собствено бъдеще. Ако не излезем да гласуваме, ние оставаме безучастни.
Даниел Михайлов, водещ на "По света и у нас": Децата тук не искат да живеят навън. Готови са да направят избор, дали е информиран или не, все още е рано да се каже, но са готови да останат тук и искат да променят нещо в България.

Младежите разказват, че за да определят кои са техните фаворити следят новините, четат сайтове. Попадат обаче и на фалшиви новини, което ги обърква. И признават, че за тях е истинско предизвикателство да изградят ясни критерии за достоверността на информацията,която ги залива отвсякъде.

Тоня Димитрова, водеща на "По света и у нас": С четене, със сравняване на информационните източници, с отсяване на вярно от невярно, с любопитство към света. Само така може да стане.

Някои от учениците ще гласуват за първи път, други вече имат опит. Но всички имат ясна представа какви хора трябва да влязат в законодателната власт.

Виктория Гергиева: Достоен, грамотен, образован човек. Такива хора трябва да бъдат в парламента и да представляват нашата страна.
Стефан Стефанов: Да накарат младото поколение да може да се реализира тук в България,а не да заминава в чужбина.
Доника Манолова: Да защитава интересите на българския народ, да бъде дисциплиниран.
Надежда Аврамова: И на други хора трябва да се дава шанс, не само на едни и същи.

Препоръките на учениците от Констинброд към депутатите от следващия парламент са да работят за подобряване на образованието, здравеопазването, сигурността.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дариха инсулинови помпи на деца с диабет от Варна
Дариха инсулинови помпи на деца с диабет от Варна
Над 40 души загинаха при атентат в Сирия
Над 40 души загинаха при атентат в Сирия