НОВИНИ

"Избирам да избирам" в Костинброд

И в тази предизборна кампания БНТ продължава кампанията си "Избирам да избирам", в която журналисти от медията се срещат с ученици и дискутират теми, свързани с предстоящия вот. Водещите Тоня Димитрова и Даниел Михайлов разговаряха днес с ученици от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство в Костинброд. Всички младежи бяха единодушни, че ще упражнят правото си на глас на извънредния парламентарен вот.

Вера Александрова
от Вера Александрова Оператор: Любен Бързаков
19:08, 24.02.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Младите хора от гимназията в Костинброд вярват, че с гласа си ще допринесат за това, умни и почтени хора да влязат в следващия парламент.

Борислав Димитров: Ако не гласуваме, някой друг решава за нашето бъдеще, за нашите деца, внуци и т.н.
Виктория Гергиева: Ние решаваме своето собствено бъдеще. Ако не излезем да гласуваме, ние оставаме безучастни.
Даниел Михайлов, водещ на "По света и у нас": Децата тук не искат да живеят навън. Готови са да направят избор, дали е информиран или не, все още е рано да се каже, но са готови да останат тук и искат да променят нещо в България.

Младежите разказват, че за да определят кои са техните фаворити следят новините, четат сайтове. Попадат обаче и на фалшиви новини, което ги обърква. И признават, че за тях е истинско предизвикателство да изградят ясни критерии за достоверността на информацията,която ги залива отвсякъде.

Тоня Димитрова, водеща на "По света и у нас": С четене, със сравняване на информационните източници, с отсяване на вярно от невярно, с любопитство към света. Само така може да стане.

Някои от учениците ще гласуват за първи път, други вече имат опит. Но всички имат ясна представа какви хора трябва да влязат в законодателната власт.

Виктория Гергиева: Достоен, грамотен, образован човек. Такива хора трябва да бъдат в парламента и да представляват нашата страна.
Стефан Стефанов: Да накарат младото поколение да може да се реализира тук в България,а не да заминава в чужбина.
Доника Манолова: Да защитава интересите на българския народ, да бъде дисциплиниран.
Надежда Аврамова: И на други хора трябва да се дава шанс, не само на едни и същи.

Препоръките на учениците от Констинброд към депутатите от следващия парламент са да работят за подобряване на образованието, здравеопазването, сигурността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дариха инсулинови помпи на деца с диабет от Варна
Дариха инсулинови помпи на деца с диабет от Варна
Над 40 души загинаха при атентат в Сирия
Над 40 души загинаха при атентат в Сирия