НОВИНИ

Христо Проданов: Пагубно ще бъде, ако "Кинтекс" бъде съсипана

"Кинтекс" е държавна компания и ако тя бъде съсипана, това ще бъде пагубно за военно-промишления комплекс в България. Това заяви в "Още от деня" Христо Проданов, депутат от БСП. Той заяви, че от левицата защитават единствено държавния интерес и този на хората, които са страшно много за град като Трявна.

bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 27.09.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В студиото на БНТ депутатът от БСП заяви, че като цяло не са доволни от разговор с министъра на икономиката Емил Караниколов, защото, по думите му, в доста от отговорите си той не е е бил съвсем искрен.

Христо Проданов: Пример е това, което се предлага за промяна на договора за изпълнител на продукцията от частна към друга фирма.

Депутатът от левицата коментира още, че за това е необходимо доста сериозни преговори с купувача от другата страна.

Христо Проданов: Най-пагубно за "Кинтекс" ще бъде да не се изпълни тази поръчка, защото това грози компанията от влизането в черен списък. Не може с толкова кратки срокове. Убеден съм,че няма съгласувателно писмо за промяна на производителя.

В "Още от деня" Проданов отрече БСП да защитава доскорошния собственик на "Емко" Емилиян Гебрев, а само държавния интерес.

Христо Проданов: "Кинтекс" е държавна компания и ако тя бъде съсипана, това ще бъде пагубно за военно-промишления комплекс в България. Ние защитаваме 900-те работника от Трявна. Това е един от малкото печеливши бизнеси, които носят печалба на държавата. Не може държавата да изземва бизнеси по този груб начин. Недопустимо е държавата да прави такива сценарии.

Според Проданов основната причина за всичко е да се замаскира това, което се случва в "Емко". В края на разговор депутатът заяви, че ще проследят внимателно как ще се развие казусът и се надяват на разум и държавническа позиция на министъра на икономиката и министър-председателят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Космонавти от Международната космическа станция разговаряха с български ученици
Космонавти от Международната космическа станция разговаряха с български ученици
Условни присъди за трафик на бежанци
Условни присъди за трафик на бежанци