НОВИНИ

Лидерът на АБВ Румен Петков отново защити изграждането на АЕЦ "Белене"

И председателят на Партия АБВ Румен Петков отново защити изграждането на АЕЦ "Белене" в България. Петков изрази безпокойство, че в представената от страна на БСП "Визия за България" няма дума за "Белене", нещо, което обаче по думите на Петков, е много ясно формулирано в Доклада за националната сигурност, внесен в петък от правителството в Народното събрание.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:57, 25.07.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Румен Петков - председател на ПП АБВ: Даже тук трябва да подчертая, с поздравление, към правителството, не знам защо бяга от вниманието и на медиите, и на обществото - в този доклад на три места се споменава необходимостта от изграждането на ядрената централа в "Белене". И е въпрос на обективна необходимост за гарантиране на енергийната ни сигурност за следващите 50 години.
;

АБВ сезира редица държавни институции за серия нарушения, извършени в Брезово, Търговище и Девня. В Брезово Общинската избирателна комисия не прекратява мандата на кмет, който е с влязла в сила присъда, заяви председателят на партията Румен Петков.

В Търговище АБВ са подали сигнал в прокуратурата срещу председателя на общинските съветници на ГЕБР. Той, по думите на Петков, бил закупил и препродал през последните 10 години 20 имота на социално слаби хора. От АБВ разкриха и нередности в община Девня - 4 хиляди декара били подарени на фирма с уставен капитал от 2 лв., която била свързана с кмета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не тръгна делото за смъртта на дете в басейн на Златни пясъци
Не тръгна делото за смъртта на дете в басейн на Златни пясъци
Видеозаписи от охранителни камери могат да бъдат доказателство в съда
Видеозаписи от охранителни камери могат да бъдат доказателство в съда