НОВИНИ

Депутатите от икономическата комисия подкрепиха ветото на президента

Депутатите от Парламентарната икономическа комисия единодушно подкрепиха ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за приватизация, с които се предвиждаше-ангажиментите на купувачите по приватизационни договори да важат за 5, а не за 10 години, при това със задна дата. Вчера държавният глава наложи вето на тези текстове с мотива, че те не само не защитават обществения интерес, но и съществено го увреждат.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:37, 25.07.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Всички 18 депутати от икономическата комисия, присъстващи на извънредното заседание, гласуваха "за" отпадане на текстовете, на които държавният глава наложи вето. Румен Гечев не пропусна да отбележи, че още от самото начало от БСП са били против тези предложения.

Румен Гечев - член на Комисията по икономическа политика, ПГ на "БСП за България": Ние ще подкрепим с две ръце, влизаме в пленарна зала и отхвърляме текстовете, които предлага г-н президентът, които са в крещящо портиворечие с международното право, с българската конституция и са против интересите на българското общество.

Спорните текстове бяха внесени от депутати от Атака и ВМРО от коалицията "Обединени патриоти", днес те не коментираха казуса. Както стана ясно още вчера, от ГЕРБ се съгласиха с мотивите на президента Радев и призоваха ветото да се подкрепи.

Делян Добрев - член на Комисията по икономическа политика, ПГ на ГЕРБ: Така, че да дадем възможност закона да бъде приет в пленарна зала преди парламентарната ваканция без параграф 3 и 4, които са оспорени във ветото на президента.

Ветото ще бъде обсъдено и в пленарната зала утре или в петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Менда Стоянова: На този етап управлението не е застрашено
Менда Стоянова: На този етап управлението не е застрашено
Над 30 души са загинали при атентата в Пакистан
Над 30 души са загинали при атентата в Пакистан