НОВИНИ

Магията на класиката превзема Банско с оперен фестивал на открито

За девета поредна година Банско е сцена на класическа музика. В тридни жителите и гостите на града имат възможност да се насладят на класически и модерни произведения в изпълнение на музикантите и артистите от Старозагорската и Варненската опера.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
12:40, 24.08.2018
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Началото на "Банско опера фест" тази година поставиха музикантите от държавната опера Стара Загора и дует "Мания", които изпълниха най-големите хитове на АББА в класически аранжимент .

Найден Тодоров, диригент: Ние успяваме да съчетаем звука на поп и рок музиката със звука на симфоничния оркестър, който е една традиция от последните 300 години и това създава още по-голямо богатство за всеки който го слуша.
Даниела Атанасова, дует "Мания": Прекрасно да се работи с такива големи оркестри, защото е не само наслада за ухото, а и просто човек се вдига когато слуша изпълнението на тези музиканти заедно.
Юлия Димитрова, дует "Мания": Вълнуваме се винаги, защото АББА за нас е класика, нещо много високо нагоре в небесата, така че всеки, който успее някак си да се докосне до творчеството на АББА се чувства много щастлив, всеки път го правим с много любов.

Днес концертите под открито небе продължават с операта "Бохеми".

Магдалена Сотирова, организатор: Никога не сме представяли "Бохеми", защото е много трудно на открито да се съчетаят декори и целия оркестър, солистите на тази опера, на Държавна опера Стара Загора, направиха невъзможното това да се случи.
Георги Икономов, кмет на община Банско: Лятото още не е свършило в Банско, имаме и Балкански фестивал, който наистина за мен има потенциал и все повече и повече привърженици събира, защото там участват звезди от Гърция, Македония, Сърбия.

Фестивалите под откритото небе в подножието на Пирин планина са с вход свободен за всички любители на хубавата музика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туристическият сектор в Турция обмисля премахването на All Inclusive
Туристическият сектор в Турция обмисля премахването на All Inclusive
Докъде стигнаха ремонтите на училищата в София?
Докъде стигнаха ремонтите на училищата в София?