НОВИНИ

Миков: В общество, раздирано от неравенства, трудно се постига справедливост

Вчера беше поискана и получена оставката на социалния министър Бисер Петков. "Социалната политика е тежкият проблем в България. Социалните разходи от БВП, като съотношение, ние сме далеч под средното на Европа", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бившият лидер на БСП Михаил Миков. По негово мнение едно дясно управление няма как да даде повече за социални дейности. Освобождаването на министърът той определи като "изпускане на пара".

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 30.11.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Миков смята, че трябва време, за да се видят действията на новия главен прокурор, да се види до колко ще има промени във функционирането на прокуратурата.

Михаил Миков: С интерес ще следя действията става въпрос за действия, които са свързани с една сфера, която ни наблюдава светът и Европа - борба с престъпността и корупцията.

Според него по отношение на съдебната власт ние постоянно правим промени, очаквайки, че промените сами по себе си променят нещо.

Михаил Миков: Усещането за справедливост е много тънка работа. Но в едно общество, раздирано от дълбоки неравенства, трудно се постига справедливост, дори и когато става въпрос за законосъобразни решения.

Той обясни, че не вижда нищо неестествено в това Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ. Според него не бива да се забравя, че той има, освен седемте години начело на прокуратурата, и дълга съдийска кариера, свързана с гражданското право.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомен за Стефан Данаилов
Спомен за Стефан Данаилов
Пусикет долс се събират след 10-годишна раздяла
"Пусикет долс" се събират след 10-годишна раздяла